Petits chinois

de Oana in Prajituri, 22 Mar 2010 | 5407 vizualizari

 

Era de mult pe lista de favorite, sunt bune, bune, bune, buneeeeee :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 150 ml lapte caldut
  • 200 g unt moale
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 600 g faina
  • 1 plic drojdie granulata
  • Crema de vanilie:
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri amidon
  • 100 g zahar
  • 700 ml lapte
  • vanilie
  • 150 g stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Petits chinois:

Aluatul l-am facut la masina de paine :) Foarte usor, rapid, a iesit perfect! Am pus toate ingredientele in cuva masinii, in ordinea indicata si am setat programul de framantat si dospit.

Intre timp am pregatit crema de vanilie. Galbenusurile se freaca cu zaharul si amidonul, apoi se adauga treptat laptele rece, amestecand cu telul sa nu se formeze cocoloase. Se pune vasul pe foc, se adauga vanilia. Ar fi fost buna o pastaie de vanilie, eram convinsa ca am...dar am folosit-o...asa ca am pus un pliculet cu vanilie finesse, de la dr. oetker. Se amesteca in continuu pana se ingroasa, apoi se adauga stafidele spalate. Se lasa la racit.

Cand aluatul s-a dospit, se scoate din cuva si se intinde pe masa infainata, intr-o foaie subtire de 0,5 cm. Se intinde crema de vanilie rece, apoi se ruleaza intr-un sul si se taie rondele de 1 cm, cu un cutit bine ascutit si dat prin faina.

Se aseaza rulourile in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa sa mai creasca, la loc cald, inca 30 de minute. Se pune tava in cuptorul incins, la foc mic, pana se rumenesc deasupra.

Dupa ce se racesc se pudreaza cu zahar.

 

Aici este si reteta Sylviei.

Sunt minunate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Petits chinois" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Oana 1

25.03.2010, 20:46

Ihi sunt fffff bune

Sylvia 1

30.03.2010, 11:52

Oana ma bucur tare ca ti-au placut, nu aveau cum sa nu placa ca sunt bestiale . Minunate ti-au iesit de revista poza cu cele facute in tava rotunda. Am vazut aici turnat peste si putina glazura din aceea de zahar pudra cu suc de lamaie, sincer nu am incercat sa o fac niciodata dar e bestiala ca am cumparat si testat si reteta cu zahar

Oana 1

30.03.2010, 16:34

Sylvia, multumesc, ne-au placut enorm si ies si multeeee

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura turnata cu branza